هنری

بررسی 13 تا از راه های افزایش اعتماد به نفس هنگام سخنرانی در جمع.

راه های افزایش اعتماد به نفس هنگام سخنرانی

تخمین زده می شود که 75 درصد از بزرگسالان ترس از سخنرانی در جمع را دارند. وقتی هورمون‌های استرس ترشح می‌شوند، ممکن است رفتار متفاوت و غیرقابل کنترلی از خود نشان دهیم. اغلب، ذهن‌مان از محتوایی که میخواستیم ارائه دهیم خالی می‌شود، کنترل صدایمان سخت‌تر شده و ممکن است بدنمان بلرزد. حتی سخنرانان حرفه ای نیز ممکن است ترس از سخنرانی داشته باشند اما آنها تکنیک هایی برای مقابله یاد گرفته اند و به همین دلیل ما متوجه ترسشان نمیشویم. در این مقاله به راه های افزایش اعتماد به نفس هنگام سخنرانی در جمع.

آشنایی با راه های افزایش اعتماد به نفس هنگام سخنرانی و صحبت کردن در جمع.

در ادامه به بررسی مهمترین راه های افزایش اعتماد به نفس هنگام سخنرانی در جمع خواهیم پرداخت پس تا آخر با ما همراه باشید.

1- آماده شدن قبل از سخنرانی

برای ارائه خود از قبل آماده شده باشید زیرا این امر اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد. مثلا:

  • سعی کنید از محل و اتاقی که در آن ارائه خواهید داد، بازدید کنید
  • حداقل یک روز قبل از سخنرانی وسایل مورد نیاز خود را برای ارائه آماده کنید. مثل: تخته وایت برد، پراژکتور و…
  • خلاصه ای از متن سخنرانی را آماده کنید تا اگر حین سخنرانی مطالب را فراموش کردید رشته افکار از ذهنتان خارج نشود
  • برای مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید مثلا پخش نشدن ویدیو آماده باشید تا روش دیگری را جایگزین آن کنید
  • زودتر برای سخنرانی خود حاضر شوید
  • به طور مکرر تمرین کنید

2. تصویرسازی ذهنی مثبت قبل از سخنرانی

ارائه خود را با اطمینان و موفقیت تجسم کنید زیرا این کار اعتماد به نفس شما را تقویت می کند. حضور در آنجا را تصور کنید و از تمام حواس خود برای شکل دادن به این تصویر استفاده کنید. اگر متوجه شدید که تجسمات شما منفی است، با استفاده از تجربیات قبلی موفق، این سناریوها را به چالش بکشید. تصاویر و افکار منفی را با تصاویر واقعی و مثبت تر جایگزین کنید.

3. مدیریت اعصاب و استرس

به یاد داشته باشید که شما برای ارائه به قصد مسخره شدن دعوت نشده اید. مخاطبان می خواهند صحبت شما را بشنوند. برای مدیریت اعصاب خود برنامه ریزی کنید:

  • از مصرف بیش از حد کافئین از قبل خودداری کنید زیرا کافئین یک محرک قوی است و می تواند باعث ایجاد احساس استرس و لرزش بیشتر بدن شود.
  • هنگام رفتن به محل سخنرانی موسیقی یا پادکست دلنشین و آرامش بخشی گوش کنید تا ذهنات آرام شود
  • می توانید تا هنگام رسیدن به محل سخنرانی اگر با ماشین خود به آنجا نمیروید یک بازی ذهنی مثل شطرنج انجام دهید تا تمرکزتان بیشتر شود
  • بر روی نفس کشیدن خود مسلط شوید و سعی کنید با بینی نفس کشیده و و هنگام مکث میان کلمات عمل دم و بازدم را انجام دهید.
  • اگر وقت دارید، از قبل ورزش کنید. ورزش باعث ترشح اندورفین می شود که سطح استرس را کاهش می دهد و باعث می شود احساس بهتری داشته باشید.
  • این را بدانید که آنقدری که شما خودتان می دانید استرس دارید مخاطبان شما اصلا روحشان نیز از این موضوع بی خبر است پس خیالتان راحت باشد

مدیریت استرس هنگام سخنرانی

4. مکث کردن در طی سخنرانی

در طول ارائه، اگر متوجه شدید که خیلی سریع صحبت می کنید، مکث کنید و نفس بکشید. این برای مخاطب عجیب به نظر نمی رسد و فکر می کند که شما به آنچه می خواهید بگویید فکر می کنید.

همچنین می‌توانید برخی از مکث‌های خود را به صورت استراتژیک برنامه‌ریزی کنید، مانند بعد از سؤالات و در پایان بخش‌ها، زیرا این به شما فرصتی برای آرام شدن می‌دهد و همچنین به مخاطب فرصت تفکر و تأمل می‌دهد.

مکث همچنین به شما کمک می‌کند تا از کلمات پرکننده بین کلمات مانند “اوم یا هم” هنگام صحبت اجتناب کنید.

5. تمرین کردن

اگر به محتوایی که می خواهید ارائه دهید کاملا مسلط باشید عالی است زیرا استرس شما به شدت کم می شود.

  • فقط ارائه را از طریق مطالعه کردن تمرین نکنید و همه چیز را تمرین کرده و بسنجید مثل استفاده از وسایل کمک آموزشی.
  • بایستید و و متن خود را با صدای بلند طوری صحبت کنید که انگار در حال ارائه به مخاطب هستید.
  • استفاده از زبان بدن و ژست گرفتن را نیز تمرین کنید.
  • در مقابل دیگران تمرین کنید و بازخورد آنها را دریافت کنید.
  • از خود در حال ارائه فیلم بگیرید و آن را تماشا کنید.
  • بداهه گویی کنید تا در روز ارائه طبیعی تر به نظر برسید. سخنرانی خود را کلمه به کلمه یاد نگیرید زیرا اگر یک کلمه را فراموش کنید دست و پای خود را گم می کنید و اگر تمرکز خود را از دست بدهید ممکن است همه چیز را فراموش کنید. روی محتوا و موضوع تمرکز کرده و منظور خود را برسانید هر طور که شده نه اینکه دقیق همان کلمه ای که حفظ کرده اید را بخواهید بگویید

6. استفاده موثر از زبان بدن

سخنرانان حرفه ای آرام و با اعتماد به نفس به نظر می رسند، آهسته صحبت می کنند و حرکات بدنی مثبتی دارند. برای اینکه مطمئن به نظر برسید:

  • ارتباط چشمی را با مخاطب حفظ کنید
  • از حرکات دست هنگام صحبت استفاده کنید
  • در اطراف صحنه حرکت کنید
  • حالات صورت را با آنچه می گویید مطابقت دهید
  • عادات عصبی را کاهش دهید مثلا مکرر دماغ خود را نخارانید
  • آرام و پیوسته نفس بکشید
  • از صدای خود به درستی استفاده کنید و گاهی صدای خود را بلند یا کم کنید

7. از بیان احساسات استفاده کنید

بیان احساسات شما هم باعث کاهش استرس می شود و هم باعث می شود میان شما و مخاطبتان ارتباط دوستانه ای شکل بگیرد. مثلا اگر دارید درباره جنگ صحبت می کنید احساس غم و اندوه خود را چه در کلام و چه در صورت خود نشان دهید.

8. آهسته صحبت کنید

وقتی مضطرب هستید، ممکن است سخنرانی خود را با عجله انجام دهید و خیلی سریع آن را تمام کنید. این امر باعث می‌شود که برای مخاطب آشکار شود که شما استرس دارید، پس سعی کنید کلمات خود را شمرده شمرده و آرام بدون هیچ عجله ای بگویید.

9. از همان ابتدا با مخاطبان ارتباط برقرار کنید

پنج دقیقه اول برای جذب مخاطب و واداشتن آنها به گوش دادن بسیار مهم است مثلا اگر موضوع ارائه شما درباره تصمیمات اشتباه در زندگی است. داستانی را در مورد اشتباهی که مرتکب شده‌اید یا شاید زندگی در گذشته برایتان خوب پیش نمی‌رفت، در نظر بگیرید.

10. پیدا کردن مخاطبان پرانگیزه

هنگام سخنرانی در میان مخاطبان خود گشته و افرادی که به گوش دادن به صحبت های شما انگیزه نشان می دهند را پیدا کنید. این کار باعث می شود هر وقت موضوع از دستتان در شد با سوال پرسیدن از این افراد برای خود وقت بخرید تا به خلاصه ای که از قبل برای سخنرانی آماده کرده اید نگاهی بی اندازید.

11. بهانه های خود را شناسایی و به چالش بکشید

وقتی از صحبت کردن در جمع اجتناب می کنید یا وقتی ارائه یک سخنرانی را رد می کنید، افکاری را که دارید یادداشت کنید. این افکار مشخص می کند که شما به طور خاص از چه چیزی می ترسید، مانند اینکه نگران باشید که مخاطب شما را ناتوان قضاوت کنند.

این گفتگوی درونی منفی اعتماد به نفس شما را کاهش می دهد و باعث می شود فکر کنید نمی توانید در جمع صحبت کنید. این افکار را با مشاهده شواهد ارتباط موفق خود به چالش بکشید تا متوجه شوید که افکار تا چه حد می توانند غیر واقعی باشند.

12. روی پیام خود تمرکز کنید

هنگامی که در حال ارائه هستید، بر آنچه می گویید تمرکز کنید و  اینکه چرا این پیام باید به مخاطبان ارائه شود. این کار شما را با سخنرانی‌تان در ارتباط نگه می‌دارد و از پرت شدن حواس‌تان به دلیل به خواب رفتن یکی از مخاطبان، جلوگیری می‌کند. در عوض با شنوندگانی که ارائه شما را ارزشمند می‌دانند ارتباط برقرار می‌کنید.

13. شوخ طبعی

سخنرانان عمومی با تجربه تر و با اعتماد به نفس تر در ارائه های خود از طنز استفاده می کنند. اگر مخاطب را بخندانید به طرز باورنکردنی درگیر محتوای شما می‌شوند و باعث می شود احساس راحتی بیشتری بگیرید. اما در استفاده از طنز باید احتیاط کرد زیرا یک شوخی ممکن است به اشتباه تعبیر شود و حتی مخاطب را آزار دهد. فقط در صورتی از جوک استفاده کنید که به این تکنیک اطمینان دارید و برای موقعیت مناسب است.

نتیجه گیری

این مهم است که بپذیرید که احتمالاً هنگام ارائه استرس خواهید گرفت، اکثر مردم این احساس را تجربه می کنند ولی ارائه خود را خراب نمی کنند. زیرا یاد گرفته اند که چگونه استرس خود را از مخاطب قایم کنند و راه های افزایش اعتماد به نفس هنگام سخنرانی را یاد گرفته اند اگر شما نیز می خواهید این موارد را به صورت اصول یاد بگیرید پیشنهاد میکنم پکیج آموزش گویندگی را تماشا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *