بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی (23 غذایی که شهرت جهانی دارند)

ایران کشوری غنی از نظر سنت، فرهنگ و تاریخ است. در این کشور پهناور، ایران، چیزهای زیادی برای دیدن و امتحان کردن وجود دارد. و غذا نیز یکی از این موارد است. در ایران قومیت های مختلفی زندگی می کنند به همین دلیل غذاهای متنوع زیادی دارد در ادامه این مقاله لیستی تهیه کرده ایم از بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی پس در ادامه با ما همراه باشید.
23 تا از بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی
1.خورشت فسنجان
خورشت فسنجان! یک خورشت ایرانی خوشمزه که دل همه را به دست آورده است و برای مجالس و مهمانی های مهم مانند عروسی جزو غذاهای شماره یک است. خورشت فسنجان از گردوی آسیاب شده، رب انار و مرغ یا کوفته تهیه می شود. این خورشت اصالتا برای شمال ایرانه و با اردک درست میکردن. اما امروزه بیشتر با مرغ درست میشه.
اگرچه این خورشت برای پخته شدن به ساعت ها زمان نیاز دارد، اما واقعا ارزش زمان گذاشتن را دارد، این خورشت در نقاط مختلف ایران به روش های مختلفی درست می کنند. اصل آن نه ترش است و نه شیرین، البته یکی از مواد اصلی آن رب انار است. در بعضی جاها که ترش دوست دارند رب انار به غذا می زنند. و برخی که شیرین دوست دارند کمی شکر اضافه می کنند تا کاملا شیرین شود.
2.زرشک پلو با مرغ
یکی دیگر از بهترین غذاهای ایرانی که به ویژه در مجالس مهم سرو می شود، زرشک پلو است. و اغلب آن را با مرغ درست می کنند. زرشک پلو از ترکیب زرشک، زعفران و برنج سفید تهیه می شود.
و علاوه بر طعم لذیذش ظاهر بسیار زیبایی دارد. دانههای برنج طلایی (برنج زعفرانی) در میان برنجهای سفید به اضافه رنگ قرمز زرشک یاعث زیبایی زیاد آن شده است. زرشک پلو با مرغ یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که شهرت زیادی در جهان به دست آورده است. و درست کردن آن بسیار آسان است.
3.خورشت قورمه سبزی
اگر از ایرانی ها بپرسید غذای مورد علاقه آنها چیست، احتمالاً خیلی ها می گویند قورمه سبزی! خورشت قورمه سبزی با سبزیجات معطر فراوان، پیاز، لیمو عمانی، لوبیا قرمز (در برخی نقاط ایران لوبیا چیتی و لوبیا سفید) و گوشت گوسفند، گوساله یا بره تهیه می شود. راز این خورشت مانند بسیاری از غذاهای ایرانی زمان پخت آن است. هر چه مدت زمان بیشتری خورش را با دمای کمتری بپزید، خوشمزه تر می شود. ایرانی ها معمولاً قورمه سبزی را با برنج ساده یا زعفرانی سرو می کنند.
4.سبزی پلو یا باقالی پلو با ماهیچه
سبزی پلو اگر با گوشت سرو شود، یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که بسیاری از ایرانی ها و البته خارجی ها آن را دوست دارند. برای تهیه سبزی پلو، برنج سفید را با زعفران مخلوط می کنند و شوید ترجیحاً تازه یه آن اضافه می کنند. و در پایان در کنار گوشت گوسفند یا مرغ سرو می کنند.
باقالی پلو نیز تقریباً همینطور است. مقداری لوبیا تازه یا خشک شده به برنج اضافه می کنند و دقیقاً همان طور سرو می کنند. باقلی پلو با گوشت (ماهیچه) یکی از غذاهای گران قیمت در رستوران های مجلل است.
5.چلو کباب کوبیده
چلو کباب (کباب که با برنج سرو می شود) بی شک معروف ترین غذای ایرانی است. و بسیاری از مردم غذای ایرانی را با چلو کباب می شناسند. انواع کباب به خصوص کوبیده در بین ایرانیان و گردشگران بسیار محبوب است. کوبیده گوشت چرخ کرده ای است که با پیاز چرخ کرده، نمک و فلفل چاشنی می شود. کباب برگ گوشت گوسفندی یا گوساله ورقه ای است که با آبلیمو و پیاز و زعفران با مقداری کره مزه دار می شود.
همانطور که می دانید کباب معمولا با گوجه فرنگی و فلفل کبابی، برنج زعفرانی، دوغ (نوشیدنی با ماست) و سبزیجات تازه سرو می شود. البته گاهی ایرانی ها به جای برنج کوبیده را با نان می خورند.
6. خورشت قیمه
یکی دیگر از غذاهای بسیار محبوب ایرانیان خورشت قیمه است. برای تهیه این خورش، گوشت چرخ کرده را با پیاز، نخود فرنگی، رب گوجه فرنگی، لیمو عمانی و آب می پزند تا کاملا جا بیفتد. برای طعم و عطرشان از دارچین و زعفران نیز استفاده می کنند. در آخر به خورش سیب زمینی سرخ شده یا بادمجان سرخ شده اضافه می کنند و با برنج ساده یا زعفرانی می خورند.
7.ته چین
ته چین یکی از خوشمزه ترین و بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی است که ظاهر بسیار شکیل و جذابی دارد. جالب است بدانید که خارجی ها به ته چین کیک ایرانی می گویند که ظاهر زیبایی دارد. ته چین به سادگی با برنج، ماست، زعفران، تخم مرغ و فیله مرغ درست می شود. برخی حتی ممکن است از گوشت، بادمجان و غیره استفاده کنند. اما ته چین با مرغ معروفتر است.
8. آبگوشت
دیزی که به آن آبگوشت نیز می گویند یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی و جزو بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی است. گوشت بره را با لوبیا، پیاز، سیب زمینی و گاهی گوجه فرنگی می پزند تا جا بیفتد. سپس با نان، سبزی، کره، ماست یا دوغ و پیاز سرو می کنند.
بهترین آبگوشت در قابلمه های سنگی کوچک و تکی پخته می شود. قسمت آبکی آن را در ظرفی می ریزند و تکه های نان را در آن ریز کرده و می خورند. سپس با استفاده از گوشت کوب بقیه مواد را له کرده و جداگانه می خورند.
9. جوجه کباب
ایرانی ها عاشق گوشت و مرغ هستند، گوشت گوسفند و گوساله قطعا در بیشتر غذاهای ایرانی وجود دارد. یکی از خوشمزه ترین غذاها جوجه کباب است که روی زغال کبابی می شود و بسیار خوشمزه است.
یکی از رسوم ایرانی ها این است که وقتی به دل طبیعت می روند حتماً جوجه کباب سیخ می کشند. مرغ کبابی را با گوجه کبابی و برنج زعفرانی و کره میل می کنند که ترکیب بسیار خوشمزه ای است و یکی از بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی چه رسمی چه دوستانه می باشد.
ضمناً از شب قبل تکه های مرغ را در مخلوط پیاز رنده شده و نمک و زعفران می ریزند. این باعث می شود بسیار خوشمزه تر شود.
10.آش رشته
آش یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که به عنوان ساده ترین غذا شناخته می شود، اما تهیه مواد آن چندان آسان نیست. آش رشته یکی از رایج ترین غذاهایی است که در شهرهای مختلف به روش های مختلف طبخ می شود.
این روش که در دستور زیر توضیح داده شده است، ساده ترین راه برای تهیه آش خوشمزه است. سبزیجات شامل اسفناج، گشنیز، جعفری، شوید و تره است که به عنوان سبزی آش فروخته می شود. میزان لوبیا و نخود در آش نیز دلخواه است که کاملا سلیقه ای است. رشته را هم اضافه می کنند.
پیاز سرخ شده، سیر سرخ شده، نعناع سرخ شده و کشک (از ماست آبکش شده) از اصلی ترین موادی است که برای رویه آش رشته استفاده می شود.
11.کوکو سبزی
کوکو سبزی از جمله کوکوهایی هستند که بیشتر مردم دوست دارند. اغلب برای شام یا میان وعده استفاده می شود و طبخ آن بسیار آسان است. کوکو سبزی یکی از پرطرفدارترین انواع کوکو در بین ایرانیان است. مهمترین جزء این غذا سبزیجات است.
هر شهری کوکو سبزی مخصوص به خود را دارد، مثلا مازندرانی ها از یک نوع سبزی استفاده می کنند و تبریزی ها از نوع دیگر.
12. بریانی
بریانی یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای شهر اصفهان است که به دلیل طعم خوبش در سراسر کشور رواج یافته است. بهترین نوع بریانی با گوشت گوسفندی تهیه می شود که طعم بسیار خوبی دارد اما امروزه بریانی را با مرغ هم می پزند. این غذای قدیمی و مقوی از گوشت گوسفند، پیاز، روغن، زردچوبه، نمک و فلفل تشکیل شده است. روی آن را با گردو و ریحان تزیین می کنند و با سبزی و لیمو و نان سرو می کنند.
13. آلبالو پلو
آلبالو پلو با ظاهر زیبا و رنگارنگ خود یک غذای تشریفاتی محسوب می شود و در بسیاری از مهمانی ها و مراسمات رسمی سرو می شود. آلبالو پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که هم با گوشت قرمز و هم با مرغ درست می شود. ساختن آلبالو پلو به مهارت های خاصی نیاز دارد و همه نمی توانند آن را به خوبی بسازند.
14. لوبیا پلو
لوبیا پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است. ایرانی ها معمولا این غذا را با نان یا ته دیگ سیب زمینی، سالاد شیرازی، سبزی و ماست میل می کنند که ترکیب بسیار خوشمزه ای است. برای تهیه این غذا از برنج، لوبیا سبز خرد شده با گوشت چرخ کرده، پیاز، رب گوجه فرنگی و انواع ادویه ها ترکیب کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهند تا آماده شود.
15. خورشت بادمجان
بادمجان در بسیاری از غذاهای ایرانی استفاده می شود و مردم ایران آن را دوست دارند. یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که با بادمجان تهیه می شود خورش بادمجان است. برای تهیه این خورش گوشت را با پیاز و ادویه می پزند و سپس بادمجان سرخ شده و مقداری آبلیمو اضافه می کنند. ایرانی ها اغلب خورش بادمجان را با برنج سفید یا زعفرانی سرو می کنند.
16. دلمه
دلمه انواع مختلفی دارد که از معروف ترین آن ها می توان به دلمه برگ انگور اشاره کرد. بسیاری از ایرانیان در فصل بهار که برگ های آن تازه، ترش و خوشمزه است، آن را تهیه می کنند. در ایران، دلمه یکی از غذاهای محلی استان های آذربایجان غربی و شرقی به شمار می رود، اما امروزه این غذای خوشمزه در سراسر ایران طبخ می شود. مواد داخل دلمه ترکیبی از گوشت چرخ کرده، سبزی دلمه، پیاز، لوبیا دولا و … است.
17. کوفته تبریزی
کوفته تبریزی همانطور که از نامش پیداست اصالتا تبریزی است اما امروزه در سراسر کشور تهیه می شود. و یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی به حساب می آید. امروزه ما انواع کوفته داریم، اما کوفته تبریزی معروف ترین و خوشمزه ترین آن است. برای تهیه کوفته از ترکیبی از گوشت، لوبیا، سبزیجات، تخم مرغ آب پز، آلو، گردو، پیاز سرخ شده و زرشک استفاده می کنند.
18. کله پاچه
کله پاچه یکی از بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی است. روش پخت در مناطق مختلف ایران تقریبا یکسان است. این غذا یک غذای سنتی و قدیمی است که از گذشته تا به امروز در بین مردم شهرت دارد. معمولا صبح زود، خیلی ها به کله پزی می روند تا برای صبحانه کله پاچه بخورند. کله پاچه یک غذای بسیار چرب است و کسانی که چربی خون یا کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس هستند از خوردن آن اجتناب کنند. معمولا پخت این غذا زمان بر است و آشپز باید مهارت خوبی برای طبخ آن داشته باشد.
19.حلیم
حلیم گندم یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که در ماه های محرم و رمضان بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. همچنین افطاری فوق العاده خوشمزه و مناسب در ماه مبارک رمضان به حساب می آید. این غذای خوشمزه معمولا در ماه های دیگری غیر از ماه رمضان برای صبحانه سرو می شود. این غذا را می توانید به روش های مختلفی تهیه کنید اما رایج ترین طرز تهیه حلیم، تهیه آن با گندم است. برای تهیه حلیم خوشمزه ترجیحا از گوشت قرمز مخصوصا گوشت بره یا بوقلمون استفاده می شود. اما گاهی بعضی ها آن را با مرغ هم تهیه می کنند که نسبتا کمتر خوش طعم است.
20. کتلت
طرز تهیه کوتلت شبیه کوکو است با این تفاوت که گوشت چرخ کرده را با سیب زمینی رنده شده و پیاز و تخم مرغ و کمی آرد و ادویه مخلوط می کنند. از مخلوط درست شده مقداری را ورداشته و به شکل دایره ای در می آورند و سرخ می کنند. این غذا را با نان، سبزیجات، گوجه فرنگی و خیارشور سرو می کنند. کتلت گوشت، کتلت ماهی، کتلت مرغ و کتلت سویا از جمله انواع کوتلت است.
21. سوسیس بندری
سوسیس بندری یکی از انواع غذاهای ساندویچی ایرانی است که منشاء آن مربوط به استان های جنوبی کشورمان می باشد. این غذای لذیذ و فوری به دلیل طعم فوق العاده لذیذش کم کم از جنوب کشورمان به تمام شهرهای ایران منتقل شد. و امروزه به یکی از محبوب ترین غذاهای ساندویچی تبدیل شده است. سوسیس بندری اصل با ترکیبی از سوسیس، پیاز و طعم دهنده های مختلف تهیه می شود، اما در برخی رستوران ها علاوه بر این مواد، قارچ، خلال پنیر و … نیز اضافه می کنند.
22. آب دوغ خیار
آب دوغ خیار یکی از محبوب غذاهای تابستانی است. این غذا یکی از سالم ترین غذاهایی است که می تواند فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شما را تامین کند. نعنا و ریحان موجود در آن ضد نفخ است و عملکرد معده تان را بهتر می کند.
ترخون آن معطر و اشتها آور است، خیار موجود در آن ویتامین C دارد و تشنگی را رفع می کند. ماست و دوغ که مواد اصلی هستند حاوی کلسیم و پروتئین می باشند. کشمش و گردو موجود در این غذا نیز سرشار از پتاسیم است.
23. کشک بادمجان
کشکه بادمجان یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که به عنوان یک پیش غذای بسیار خوشمزه شناخته می شود. این غذای خوشمزه از بادمجان، کشک، پیاز و سیر درست می شود. و ایرانی ها معمولا آن را با نان سرو می کنند. خاستگاه اصلی این غذا اصفهان و زنجان است. به قول خودشان برای داشتن کشک بادمجان خوشمزه بهتر است از بادمجان با پوست تیره و براق استفاده کنید.
نتیجه گیری
در این لیست فقط 23 تا از بهترین غذاهای ایرانی برای مهمانی های رسمی و دوستانه را آورده ایم اما باید دز جریان باشید که غذاهای ایرانی بسیار متنوع و گسترده تر از این لیست ما می باشد.
اگر به آشپزی علاقه مند هستید و می خواهید غذاهایی درست کنید که دوست و آشنا را انگشت به دهن بزارید، پیشنهاد ما این است که یک دوره آموزشی آشپزی مشاهده نمایید، یکی از بهترین دوره های موجود ( آموزش آشپزی غذاهای خوشمزه ) است که می توانید با دیدن این دوره هر غذایی را درست نمایید.